Otroligt viktigt med personlig assistans

Idag finns det rätt många personer som på ett eller annat sätt inte kan klara sig på egen hand. De har behov av personliga assistenter för att klara sin vardag på ett sätt som "alla andra". Det är tur att detta yrke finns så att inte personer sitter hemma, utan att kunna fixa vardagen. De som har rätt till personlig asssistans är personer som har behov av hjälp med de grundläggande behoven som det heter. Det är saker som vi andra tar för självklara. Att kunna klä på sig eller av sig, att tvätta sig, att äta eller till och med andas. För att få personlig assistans så ska man uppfylla en del krav samt att man måste ansöka om det hos rätt instans. Ekens personliga assistans i Malmö är ett bra val.

Söka personlig assistans

Det finns två sätt att ansöka om personlig assistans. Det hela har att göra med hur många timmars hjälp man behöver per vecka. Är det mindre än 20 timmar per vecka så ska man göra en ansökan hos sin kommun. Är det mer än 20 timmar per vecka, så ska man vända sig till Försäkringskassan. Det går att gå via ett assistansbolag med som kan hjälpa till att göra en ansökan på rätt ställe. Så är det så att du eller en anhörig har behov av hjälp i vardagen, se till att söka om att få personliga assistenter som kan hjälpa till.

14 Oct 2022

En blogg av mig - för mig - och dig. Här postar jag lite av varje, sådant jag känner för. Bloggen är lite som ett kommunikationsmedel med mig själv, men också med dig om du har lust att kommunicera.

Prenumerera:

Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: