Så vet du om din katt älskar dig

Om du älskar din katt och vill ge den allt den behöver för ett bra liv kan jag rekommendera att du kollar in Husdjursrevyn.se som skriver om hundar, hästar och katter. De testar och recenserar produkter för dina husdjur och du kan också fp bra tips och råd. Men hur vet du om din katt älskar dig tillbaka? Här är tecknen du ska hålla utkik efter. 

5 tecken på att din katt tycker om dig

  1. Om din katt visar magen, lägger sig på rygg när du klappar den, så är det ett bevis på tillit och kärlek. 
  2. Småjamande är ett uttryck för kärlek, och även om det kan betyda mycket annat så är ett jamande som möter dig när du kommer hem ett sätt att visa att den tycker om dig. 
  3. Du får presenter. Utekatter ger gärna bort möss, smådjur och fåglar som de tagit i byte och innekatter lämnar gärna sina leksaker eller en strumpa för att visa kärlek.
  4. En katt som stryker sig mot dig när den går förbi markera inte revir, den visar ömhet. 
  5. Om din katt tittar på dig och blinkar långsamt med båda ögonen kan det jämföras med en puss. Titta tillbaka och blinka långsamt du med för att besvara kärleksförklaringen. 

Sen kan en katt visa kärlek på andra sätt också. Med svansen till exempel. Om den står rakt upp eller är formad som ett frågetecken är det ett tecken på att den trivs. Om en katt är uppväxt med hundar kan den också vifta med svansen för att visa glädje. En svans som slår fram och tillbaka snabbt är däremot ett tecken på irritation! 

25 Jun 2023

En blogg av mig - för mig - och dig. Här postar jag lite av varje, sådant jag känner för. Bloggen är lite som ett kommunikationsmedel med mig själv, men också med dig om du har lust att kommunicera.

Prenumerera:

Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: