Alla har rätt till advokat

Sverige har nog ett av de bästa rättssystemen i världen tror jag, även om det lamslogs under metoo-kampanjen där flera män fick en väldigt offentlig rättegång i media, innan saken ens togs upp i en domstol. Huvuden rullade utan att det fanns bevis och det är mycket svårt att svälja för mig. Bortser man från den hets som uppstod kring den kampanjen så är ändå systemet väl uppbyggt och de allra flesta av oss har möjlighet att få rättshjälp via våra hemförsäkringar eller genom facket. 

Men resten då?

Det finns dock de som inte har den hjälpen, att genom sin försäkring eller facket få en advokat som bistår dem i en tvist eller en rättegång. För den lilla skaran har vi en allmän rättshjälp som går in och täcker upp. Ingen ska någonsin behöva stå ensam i en rättssal utan en advokat. Läs mer om juridik, så får du mer fakta kring detta. 

Jag fick hjälp

Jag blev stämd av en granne en gång som menade att min katt hade fördärvat hans bil. Som tur är så hade jag möjlighet att få rättshjälp genom min hemförsäkring. Det gick aldrig så långt som till en rättegång utan vi gjorde upp i godo, och utan en advokats hjälp hade vi nog aldrig kommit dit. Jag betalade en omlackering av bilen, och även om det var kostsamt just där och då så känns det skönt att jag fick den hjälp jag behövde. Det är också skönt att veta att alla kan få den hjälpen. 

21 Dec 2018

En blogg av mig - för mig - och dig. Här postar jag lite av varje, sådant jag känner för. Bloggen är lite som ett kommunikationsmedel med mig själv, men också med dig om du har lust att kommunicera.

Prenumerera:

Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: