Är det dags att byta ut dina fönster?

Ibland så dyker det ju upp måsten att göra med huset. För det mesta handlar det om att byta taket, måla huset eller byta fönster. Som tur är så är det ju långa intervaller mellan alla dessa saker. Just att byta fönster, det kan vara dags om du känner av att det drar in kallt, blir kallras eller om du vet med dig att de inte byts sedan typ 1950-talet. 

Att byta fönster, det är något du kan göra själv eller så anlitar du proffs för att göra det. På Fönsterfabriken i Trelleborg har du många fönster att välja mellan.

Välja fönster

Det finns ju en massa val du kan göra då det handlar om fönster. Bland annat vad för material de ska vara i. PVC är allt mer vanligt till exempel. Sedan var det ju utseendet på dem med som kan spela roll. Du bör ju ha fönster som passar väl in med husets arkitektur, så att det inte blir konstigt.

Fönstrets funktioner kan även vara värt att fundera på, om de ska gå att öppna och i såfall om de ska öppnas utåt eller inåt.

Ha gärna koll på U-värden med mera. Om du inte har koll på vad som är vad med olika värden, så prata med en fönsterförsäljare som kan förklara det närmre.

Sen, bestäm dig för om du ska sköta fönsterbytet själv eller om du ska ta in en bra hantverkare som kan göra det åt dig. 

4 Mar 2022

En blogg av mig - för mig - och dig. Här postar jag lite av varje, sådant jag känner för. Bloggen är lite som ett kommunikationsmedel med mig själv, men också med dig om du har lust att kommunicera.

Prenumerera:

Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: