Är du på jakt efter en bra vinsch?

Något som kan vara bra att ha på ditt fordon, det är en vinsch. Särskilt om du bor på landet eller om du ofta befinner dig i oländig terräng. På www.warriorwinches.se kan du hitta många olika sorters vinschar om det är så att du vill köpa en. Det är bara att sedan installera den på ditt fordon. Sedan finns det även fristående vinschar för andra behov.

Det smidigaste är att välja en elektrisk vinsch. Av dessa finns det två varianter kan man säga. Det finns elvinschar för horisontella drag och det finns lyftvinschar för vertikala lyft. Så när du ska välja vinsch, gör det utifrån om du har tänkt lyfta eller dra laster med vinschen.

Hitta den rätta vinschen för dig

Du som ska köpa dig en vinsch, som är elektrisk, du måste ha koll på två egenskaper på vinschen. Det är dragkapaciteten och vinschhastigheten.

När det handlar om det som heter dragkapacitet så är det ett mått på hur mycket vikt vinschen kan klara av att dra eller lyfta. Du bör alltid välja en med en högre dragkapacitet än vad du egentligen behöver. 

När det handlar om vinschhastighet, så beror hastigheten bland annat på lastens vikt. Det är nämligen så att en tyngre last, den kommer alltid att ta längre tid att vinscha. En elvinsch brukar kunna dra last med ungefär 1,5 m per minut. En modell med högre vinschhastighet har en mer kraftfull motor och förbrukar därmed också mer energi

22 Apr 2022

En blogg av mig - för mig - och dig. Här postar jag lite av varje, sådant jag känner för. Bloggen är lite som ett kommunikationsmedel med mig själv, men också med dig om du har lust att kommunicera.

Prenumerera:

Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: