Fantastiska Chile

Att åka på charter, det kan ha sin charm på alla sätt och vis, men ska jag resa, då vill jag se och uppleva något annorlunda. Senast jag var iväg, så bokade jag en resa med Inca Tours. Detta är ett resebolag som är experter på Sydamerika och Latinamerika. Min resa jag bokade gick för övrig till Chile. Detta är en plats jag rekommenderar alla att besöka. Chile ligger i Sydamerika har mycket att erbjuda och det är ett av kontintens mest varierande länder.

I Chiles norra del finns Atacamaöknen som är världens torraste öken och här samsas sanddyner med gejsrar som sprutar och laguner som är grönskimrande. I de centrala delarna av landet så finns det bördiga områden som är mycket vackra och har ett medelhavsklimat. Här kan man besöka flera internationellt kända vingårdar. I de centrala delarna ligger även huvudstaden Santiago de Chile.

Sola och bada i Viña del Mar

Även om man bojkottar charter så kan det vara så att man vill sola och bada lite på sin resa. Jag besökte Viña del Mar som ligger 10 km utanför Valparaiso. Här finns nämligen Chiles bästa strandområde med vackra vita stränder. Denna stad är även känd som trädgårdsstaden på grund av det subtropiska landskapet med palmer och bananträd. Så det är inte bara sol och bad om man inte vill, det finns även en hel del sevärdheter i denna stad. Jag hyrde en bil när jag besökte Chile, så att jag kunde ta mig runt på egen hand, men Inca Tours erbjuder även rundresor.

9 Jul 2016

En blogg av mig - för mig - och dig. Här postar jag lite av varje, sådant jag känner för. Bloggen är lite som ett kommunikationsmedel med mig själv, men också med dig om du har lust att kommunicera.

Prenumerera:

Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: