Hur kan man tänka ergonomiskt?

Mannen på bilden, han är väldigt oergonomisk. Den ställningen är ingen bra om man vill att kroppen ska hålla en längre stund. Ergonomi är något som behövs på alla arbetsplatser. Ergonomi handlar om att arbeta och använda kroppen på ett sätt som gör att du undviker belastningsskador. Det är alltså bra för dig samt din arbetsgivare att alltid jobba ergonomiskt. Inom många yrken finns det bra hjälpmedel för att lyfta eller transportera tunga saker. Hos Vecto finns det smarta transportband med mera. Så jobbar du med tunga saker, läs mer om dem på deras sida. 

Använd din kropp på ett bra sätt

Hur vi använder våra kroppar påverkar hur vi mår. Om vi står, går eller sitter fel, ofta och längre stunder så kan det ge skador som är svåra att reparera. Om du har ett jobb med monotona rörelser, se till att försöka variera dem eller ta pauser då och då. Oavsett om du har ett stillasittande arbete eller ett jobb där du rör dig mycket så kan det vara bra att träna för att orka, men även att tänka på ergonomin. 

Det finns utbildade ergonomer att vända sig till om man behöver hjälp med det ergonomiska. En ergonom kan besöka arbetsplatsen för att se vad det finns att åtgärda där. Sedan finns det även en mängd bra hjälpmedel att använda, allt från conveyer system på industri till anpassade skrivbord på kontoret. 

27 Feb 2020

En blogg av mig - för mig - och dig. Här postar jag lite av varje, sådant jag känner för. Bloggen är lite som ett kommunikationsmedel med mig själv, men också med dig om du har lust att kommunicera.

Prenumerera:

Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: