Hur viktigt är det med ett bra cv?

Det är egentligen inte så svårt att skriva ett cv, men det gäller att lyfta fram dig själv på ett bra sätt via det. Det oavsett om du söker jobb på ett konsultbolag så som ett rekryteringsbolag i Malmö eller på ett företag. Ditt cv ska göra att arbetsgivaren känner att du är rätt person för jobbet och att han eller hon kallar dig till intervju. 

En trailer om dig

Man kan säga att ditt cv, det är en slags trailer över dig och dina kunskaper. Ofta så är det ju en trailer som avgör om man vill se en film eller inte. Samma sak gäller när arbetsgivare läser ett cv. Den avgör om de känner att du är rätt person eller inte passar in alls. Ditt cv får inte vara en trist innehållsförteckning över allt du gjort i arbetslivet. Det ska vara en förteckning över dina erfarenheter, men bara de som är relevanta för det jobb du söker. 

Anpassa ditt cv

Skriv inte ett för långt cv och håll även det personliga brevet kort. Se även till att du anpassar båda för det företag du skickar det till. Det är alltid bra att göra en ny ansökan för varje jobb du söker. Allt för många skickar exakt samma cv och personligt brev, till flera olika företag. Det är bra att istället anpassa det efter annonsen och det som företaget är ute efter. Det ökar chanserna att komma på intervju. Se även till att göra det lättläst, med bra rubiker och text, samt korrekturläs det så att det inte innehåller stavfel. 

15 Aug 2022

En blogg av mig - för mig - och dig. Här postar jag lite av varje, sådant jag känner för. Bloggen är lite som ett kommunikationsmedel med mig själv, men också med dig om du har lust att kommunicera.

Prenumerera:

Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: