Inte kul med ryggskott

Något man kan drabbas av, helt utan förvarning, det är ryggskott. Det kanske är av att du lyfter tungt på jobbet, eller så sker det hemma. Just för att undvika att manuellt lyfta eller förflytta saker så kan det vara bra att satsa på transportörsystem, läs mer här om det. 

Drabbas du av ryggskott så kan du successivt eller helt utan anledning få ont i nedre delen av ryggen. Vem som helst kan drabbas av ryggskott, i vilken ålder som helst. Det finns två former av ryggskott och det är akut ryggskott och kroniskt ryggskott.

Orsaker till ryggskott och vad man kan göra

Ryggskott kan komma plötsligt och helt utan anledning. Det kan kan bero på att du böjer dig fram och knyter skorna så väl som när du kliver ur sängen eller om du gör något på jobbet. Du kan ha haft upprepade påfrestningar under en längre tid.

Först bör du ta reda på varför du fick ryggskott, så att du kan förhindra att drabbas av fler, eftersom det kan ge kroniska skador. Du bör även se till att röra på dig även om du är stel och har ont. Sitta still gör det nämligen bara värre. Besök en läkare med om du vill, särskilt om du inte haft ryggskott innan. 

Du kan besöka en kiropraktor. Där kan du få hjälp med behandling samt rehabiliteringsprogram. Du kan även testa smärtlindring med värktabletter, eller prova TENS. Det står för transkutan nervstimulering och ger smärtlindring med hjälp av en apparat. 

25 Dec 2020

En blogg av mig - för mig - och dig. Här postar jag lite av varje, sådant jag känner för. Bloggen är lite som ett kommunikationsmedel med mig själv, men också med dig om du har lust att kommunicera.

Prenumerera:

Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: