Måste man göra bokslut för enskild firma?

Jag har en kompis som har en egen firma. Fet är ingen stor firma direkt och hon kör den som enskilt företag tror jag det heter. Eller enskild firma. Ja, det är inget aktiebolag i alla fall! Hon började med sin firma strax innan jul förra året och frågade mig igår om jag visste hur det funkade med bokföring och sånt. Jag blev lite paff. Har hon inte gjort bokföringen löpande under året? Jag frågade givetvis, och hon skrattade. Jodå, bokföringen är ju gjord men man ska väl avsluta den på något sätt varje år? OK, tänkte jag, det får bli lite skola i företagsekonomi! Jag gick ut på skattemyndighetens sida och visade henne möjligheten med förenklat årsbokslut, eftersom hon inte omsätter 3 miljoner eller mer. 

Onödigt att göra det på egen hand

Vi satt där en stund och läste tillsammans och jag förstod ganska snabbt att det bästa för min vän vore att anlita en redovisningsfirma istället. Så att hon kan få hjälp med bokslut och årsredovisningen.  Min kompis höll med mig om att det bästa nog vore att anlita en revisor. Då vet man ju att allt blir rätt. Och så slipper man sitta och fundera över hur man ska göra om det visar vara något konstigt i bokföringen. De löser allt sånt, snabbt och smidigt. 

2 Nov 2018

En blogg av mig - för mig - och dig. Här postar jag lite av varje, sådant jag känner för. Bloggen är lite som ett kommunikationsmedel med mig själv, men också med dig om du har lust att kommunicera.

Prenumerera:

Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: