Plugga till revisor?

Du som gillar matematik, att räkna och hålla på med ekonomi, du kan satsa på ett yrke som revisor. Du kan då starta eget eller jobba på ett ställe som Dillon. Innan du kan jobba som det, så är det studier du måste ta dig igenom. Allra först så ska du så klart ha gått gymnasiet. Det spelar ingen roll vad för linje, för det är efter där du kan inrikta dig på ekonomiska studier. Räkna med att få plugga samt arbeta i totalt 8 år innan du kan börja jobba på riktigt. Det du ska börja med efter gymnasiet är att gå tre år på högskola eller universitet mot ekonomi för att få en kandidatexamen. Därefter ska du göra tre år praktisk utbildning där du arbetar under en auktoriserad revisor.

Efter detta är det ytterligare två år där du kan studera igen eller göra praktisk utbildning. Därefter måste du  avlägga ett prov och det hos Revisorsnämnden som ger dig din titel som auktoriserad revisor. 

Jobba som revisor

När du väl är auktoriserad revisor så kan du jobba med det. Antingen genom att ha eget eller bli anställd av ett redovisningsföretag eller liknande. Som revisor kan du jobba med en mängd olika saker. Det handlar en hel del om att kontrollera företags bokföring, redovisningar, med mera. Det gäller att ha bra koll på siffror samt vara mycket noga med det man gör. Du måste även kunna följa regler och instruktioner och alltid vara uppdaterad på vad som gäller.

18 May 2021

En blogg av mig - för mig - och dig. Här postar jag lite av varje, sådant jag känner för. Bloggen är lite som ett kommunikationsmedel med mig själv, men också med dig om du har lust att kommunicera.

Prenumerera:

Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: