Sitter du bra på kontoret?

Det är idag ganska så många som sitter på kontor och jobbar. Inte alla av dessa sitter på ett sätt som man bör sitta, i alla fall inte om man ska tänka på ergonomin. Det är bra att tänka på att ha ett skrivbord, som går att höja och sänka till exempel, så att man får rätt höjd och rätt arbetsställning samt att det ibland kan vara bra att stå upp och jobba. Bra skrivbord finns till exempel hos Morekontor.se. Det är inte heller fel att satsa på en bra kontorsstol även det finns hos Morekontor.se.

Tänk på att ha bra hjälpmedel

Om du jobbar på ett kontor är det inte bara viktigt med vad du har för kontorssmöbler, det är även bra att ha olika ergonomiska hjälpmedel. Det finns idag en mängd såna som är anpassade för ett jobb vid en dator. Bland annat finns det särskilda tagentbord, datorskärmar, datormus med mera som man kan ha vid sin arbetsplats. Om du känner att du börjar få ont i armen eller nacke eller så, då är det nog läge att se till att få in såna hjälpmedel. Prata med din chef, eller ditt skyddsombud. 

Nyttja friskvård

Det är särskilt viktigt att komma ut och röra på sig om man sitter still dagarna i ända på ett kontor. De allra flesta arbeten har så att man kan få friskvårdsbidrag. Se till så att du använder dig av det så att du kan komma ut och röra på dig lite mer.

16 Aug 2018

En blogg av mig - för mig - och dig. Här postar jag lite av varje, sådant jag känner för. Bloggen är lite som ett kommunikationsmedel med mig själv, men också med dig om du har lust att kommunicera.

Prenumerera:

Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: