Undra om det är farligt med en knackande motor?

Är det något jag inte har så bra koll på, så är det bilar och mekande och sånt. Jag kan inte göra saker på egen hand, mer än tanka och fylla på olja då. I min värld är det så att bilen ska rulla och den ska fungera. Dessvärre är det inte alltid så. För någon dag sedan hörde jag ett knackande ljud från motorn. En knackande motor, det har jag inte en aning om vad det kan betyda. Sökte runt lite efter detta på nätet. Ett av svaren var detta: "I vissa bilar kan det ”knacka” lite under några sekunder innan oljan smort upp alla delar ordentligt. Om knackningarna däremot fortsätter och även hörs när motorn är varm behöver bilen till verkstad för undersökning.". Nu har jag inte kollat sedan det knackade sist. Men det kanske kan vara värt att kolla upp det närmre.

Verkstadsbesök kanske?

Ska nog ut och kolla om det fortfarande är en knackande motor. Då kanske det kan vara läge att ta den till en verkstad. Som sagt kan inget om bilar eller motorer. Kan i och för sig kolla med en vän först, han kan ju greja lite vad jag vet. Han brukar göra det med sig egen i alla fall. Men vet inte han så är det nog till verkstad jag får åka. Det kanske bara behövs lite mer motorolja eller nåt eller ja, jag vet inte som sagt. Men det får jag väl reda på. 

16 May 2019

En blogg av mig - för mig - och dig. Här postar jag lite av varje, sådant jag känner för. Bloggen är lite som ett kommunikationsmedel med mig själv, men också med dig om du har lust att kommunicera.

Prenumerera:

Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: