Varför inte e-cigg?

Ända sedan jag rökte min första cigg, när jag var 12, om jag inte minns fel, har jag varit fast i rökningen. Det är ett enda elände. Man luktar illa av cigarettröken, man måste gå ut och röka eftersom röken gör bostadens väggar och tapeter, lister och tak gula av röken. De som finns runt omkring mår dåligt av den illaluktande cigarettröken. Själv får man gula naglar och gul hy, rynkig och glåmig, håret blir stripigt och ja, allt blir sämre med cigaretter helt enkelt. Dessutom riskerar jag att få cancer och hjärt- och kärlsjukdom. Så framtiden ser inte ljus ut, om man så säger.

Tur att det finns e-ciggar

Så glad jag blev när jag hittade e-ciggen. Vilken skillnad det blev när jag hittade e-ciggar! Slut på den där hemska rökhostan. Tillbaka kom smaken och lukten. Sedan läste jag på om vanliga cigaretter. Jag visste att de innehöll nikotin och tjära, det fick man lära sig i skolan, det jag inte visste, var att de också innehöll 3000 olika gifter, som arsenik (dödar man folk med i deckare), bensen (finns i bensin), formaldehyd (håller man lik från förruttnelse), kadmium (gör man batterier av), polonium (livsfarligt radioaktivt grundämne), krom (som man gör bilrör av), ammoniak, kolmonoxid (finns i bilavgaser), nickel och bly med mera, med mera. Vad finns det i en e-cigg då? Jo där finns nikotin, om man vill men måste inte det. Där finns glycerin (som man hittar i hudlotion) och ofarlig vattenånga. Den stora skillnaden är att man inte riskerar cancer på samma sätt som med vanliga cigaretter.

Mer socialt med e-cigg

Eftersom e-ciggar inte ger ifrån sig de farliga cancerogena röken, som i vanliga cigaretter, är det inte farligt att röka inomhus, bland dina nära och kära. Det enda som kommer ut är ofarlig vattenånga. Du slipper tändare och aska. Du slipper bli gul om naglar, tänder och hy. Du slipper stripigt hår och illa lukt, du får tillbaka smaken och lukten igen. Framför allt kostar det mindre. Köper du ett startpaket och får en e-juiceflaska, får du så många som 150 "cigaretter". När du sedan ska köpa fler "cigaretter, köper du enbart e-juiceflaskan, som kostar en tiondedel av vad lika stor mängd cigaretter kostar. Så den är bra för din plånbok också.

14 Oct 2017

En blogg av mig - för mig - och dig. Här postar jag lite av varje, sådant jag känner för. Bloggen är lite som ett kommunikationsmedel med mig själv, men också med dig om du har lust att kommunicera.

Prenumerera:

Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: