Barnet i mig

Ju äldre man blir, desto mer avundas man barn. Jag gör i alla fall. Jag trivs också mer och mer i barns sällskap för de är så fria och påhittiga. Som människor fast riktigt, riktigt knasiga. Vi tappar knasigheten på vägen någonstans; vi blir allvarliga och skeptiska. Det måste väl vara så, och är naturligt, men lite trist är det allt. En skön sak är att vi inte får hysteriska utbrott varje gång vi inte får precis som vi vill - förstås.

Något av det bästa jag vet är när jag får handla presenter åt barn - jag måste tillägga att jag verkligen inte alltid varit sådanhär, det har kommit med åren - för då får jag välja och vraka bland de mest fantastiska ting. Det är färg och oljud och kitsch till tusen, helt fantastiskt!

Gränslöst och lite galet

Ibland besöker jag leksaksaffärer bara för att insupa den gränslösa känslan som finns därinne; kolla på alla hagalna, gränslösa barn och le inombords över deras sätt. Kommentarer som att mamma ju bara kan ta ut mer pengar från automaten om något kostar mycket är precis sådant som får mig att fyllas av lycka. Det tar fram barnet i mig!

Ibland handlar jag leksaker på nätet, när tiden är knapp, och jag har faktiskt hittat en butik som nästan ger samma känsla som att besöka en riktig leksaksaffär: leksaker.se. Att handla leksaker online är smidigt när man inte har så mycket tid att lägga på att flanera runt i fysiska leksaksbutiker, dessutom kostar inte frakten så mycket extra att det inte går att motivera.

11 nov 2016